Thursday, October 16, 2014

Apa beza instant & GIRO interbank fund transfer?

Gambar aku bercakap dengan Harimau Maybank- woha!

Maybank said:


“instant transfer adalah pindahan secara "real time" dan caj yang dikenakan ialah RM2. interbank giro adalah pindahan yang sekiranya dilakukan sebelum jam 12 tengah hari, kemasukan ke dalam akaun adalah pada hari yang sama. sekiranya pindahan dibuat selepas jam 12, kemasukan adalah pada keesokkan hari.”


13 comments:

  1. f you go to Maybank, the cost is RM2000 to create a business account. If you go to CIMB, it”s just RM1000. If you go to Al-Rajhi, it”s RM500. Those figures might seem big for bootstrappers to start but don”t worry so much. You can take it out back once you have the check book in hand and leave the balance to be RM50 to keep your account active.

    ReplyDelete
  2. thanks for this useful info :)

    ReplyDelete
  3. info di sini sangat2 membantu..time kasih yer

    ReplyDelete
  4. Hari ahad transfer hari isnin belum dapat.

    ReplyDelete
  5. Semalam lepaslepas kira2 jam 12.23tghmlm .kwn sya ada buat transfer melalui mesin ATM public bank 'interbank giro ..trnsfer to Rhb bank? dlam brp hari msuk..?hari nie..selpas jam 11 am..sya cek tak belum msuk lgi?

    ReplyDelete
  6. haha..hidop lg account Google ambe ni

    ReplyDelete
  7. klu buat transfer IBT masukkan duit slps jam 12.00 tgh malam hari jumaat..hari apa boleh keluarkan wang tsb..tksh

    ReplyDelete
  8. kalau transfer melalui giro.. duit masuk terus ke atau pun nak kena tunggu 3 hari bekerja..
    dan transfer melalui intance mcmna plk beza dia

    ReplyDelete
  9. Klu transfer melalui phone , kena Kira juga ka waktu sblm pkl 12

    ReplyDelete
  10. Ape pula beza 3rd party transfer? Kalau nak ubah had transfer maybank to maybank dan maybank to others account guna yang mana yer?

    ReplyDelete
  11. Mahu tanya semalam saya ada buat transfer duit dari Maybank pergi bsn and mode transfer tu tersilap tekan,tertekan puka Giro lepas tu smpai ne sekarang duit x masuk lagi d bank BSN kenapa tu ahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanya..bila dapat bila awak transfer dari maybank ke bsn n trtekan mode giro tu

      Delete
  12. Giro transfer tu maksudnya normal transfer ka? Mohon pencerahan

    ReplyDelete